dentaldesignfotografie

 

 

 

 

 

 

Dental Design Foto & Video

Dental Design Fotografie & Video

Dental Design Fotografie is een vorm van fotografie die meer behelst dan alleen mond- of gebitsfotografie. Bij Dental Design Fotografie gaan we uit van het gehele gezicht van de patient, niet alleen van het gebit. 

jvn15    "Er is een belangrijke reden om Dental Design Fotografie in te zetten: we kunnen de patient nu vooraf laten zien hoe de gebitsverandering eruit komt te zien. Beleving en voorspelbaarheid zijn belangrijke aspecten voor een patient om te besluiten een (lang)traject van gebitsverbetering in te gaan. Wanneer je vooraf weet hoe mooi het eindresultaat gaat worden en hoe goed je nieuwe gebit bij je past, hoe makkelijker het wordt om de stap te zetten en te investeren in tijd, pijn en geld, aldus Jeroen Meuter, tandarts en eigenaar van Tandheelkundigcentrum Jan van Nassau te Den Haag".

Fotografie
Het maken van kwalitatief goede foto's is belangrijk omdat deze dienen als uitgangspunt voor het maken van een analyse van het gezicht en het gebit. Tandartsen maken hierbij geruik van esthetische regels die beschrijven wat over het algemeen wordt gezien als 'mooi'. Zo kan de ideale lach-lijn worden vastgesteld. Op basis van deze ideale lach-lijn wordt de meest optimale en natuurlijke gebitsverbetering toegepast.

Hoe gaat het in z'n werk?
We maken een serie gebitsfoto's en een serie portretfoto's waarbij we de patient fotograferen van een ontspannen gesloten mond tot een echte uitbundige lach. Tevens wordt er een gebitsafdruk gemaakt voor de tandtechnieker.
Vervolgens gaat de tandarts met de digitale bestanden aan de slag voor de gezichtsanalyse.

De patient komt voor een tweede afspraak waarbij we een video opname maken van het huidige gebit. Dan wordt het model door de tandarts over het gebit van de patient gedupliceerd. We maken wederom een video opname. We tonen de patient beide beelden van voor en na de gebitsverbetering. Zo kan de patient zien en ervaren hoe de gebitsverbetering er uit komt te zien.

Curus Dental Design Fotografie
In samenwerking met Tandheelkundigcentrum Jan van Nassau heb ik een cursus ontwikkeld voor tandartsen, tandartsassistentes, tandtechniekers en overige specialsiten die zich willen toeleggen op Dental Design Fotografie.  De cusus wordt in de eigen praktijk gegeven.  Ik laat je op een laagdrempelige en praktijkgerichte wijze zien hoe je snel in je eigen behandelkamer een "set"  kunt opbouwen voor het maken van de foto's en video. ik leer je werken met een spiegelreflex camera, ringflitser en studiolampen. 

Niet zelf doen maar inhuren?
Zie je het niet zitten om deze fotografie zelf te doen omdat het je teveel tijd kost of vind je de investeringen in het benodigde materiaal te hoog? Dan is het inhuren van capaciteit een goede oplossing.
Ik kom dan met mijn mobiele studio naar de praktijk en maak de gewenste foto's en video's.

Meer weten?
Neem dan contact met mij op, ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

 

 

 

X

Right Click

It is not allowed to copy these photos.